Tenerife: Perla Kanárských ostrovů

Tenerife je největší z Kanárských ostrovů a je známý svou různorodou krajinou, bohatou kulturou a příjemným klimatem po celý rok. Tento krásný ostrov nabízí vše od zlatých pláží po sopečné vrcholy, což z něj činí ideální destinaci pro dovolenou plnou dobrodružství i odpočinku.

Letoviska na Tenerife

Tenerife je domovem mnoha atraktivních letovisek, která poskytují širokou škálu ubytování a zábavy:

  1. Playa de las Américas: Toto živé letovisko je ideální pro ty, kteří hledají noční život, pláže a širokou nabídku restaurací. Je zde mnoho klubů, barů a kasin, které zajišťují, že zábava nikdy nekončí.
  2. Los Cristianos: Nachází se hned vedle Playa de las Américas, ale nabízí klidnější atmosféru. Je to skvělé místo pro rodiny s dětmi a ty, kteří preferují poklidnější prostředí. Přístav v Los Cristianos je také výchozím bodem pro různé lodní výlety.
  3. Costa Adeje: Toto luxusní letovisko je známé svými špičkovými hotely, golfovými hřišti a krásnými plážemi. Je ideální pro ty, kteří hledají luxus a relaxaci.
  4. Puerto de la Cruz: Nachází se na severní straně ostrova a je známé svým přírodním bazénovým komplexem Lago Martiánez, který navrhl slavný umělec César Manrique. Toto letovisko má autentickou kanárskou atmosféru a krásné botanické zahrady.
  5. El Médano: Tento ráj pro surfaře a kiteboardisty se nachází na jihovýchodním pobřeží ostrova. El Médano je známé svým dlouhým písečným pobřežím a konstantními větry, což z něj činí ideální místo pro vodní sporty.

Doprava na ostrově

Doprava na Tenerife je dobře organizovaná a nabízí několik možností, jak se po ostrově pohybovat:

  • Autobusová doprava: Síť autobusů TITSA pokrývá celý ostrov a je spolehlivá a cenově dostupná. Autobusy jezdí pravidelně mezi hlavními městy a letovisky.
  • Taxi: Taxi služby jsou dostupné po celém ostrově a jsou relativně levné. Mnoho turistů si však cení větší flexibility a nezávislosti, kterou nabízí půjčení auta.
  • Půjčení auta: Půjčení auta je nejlepší způsob, jak objevit krásy Tenerife. Umožňuje vám cestovat vlastním tempem a navštívit i ty nejskrytější kouty ostrova. Silnice jsou dobře udržované a navigace je snadná.

Tipy na výlety po ostrově

  1. Národní park Teide: Domov nejvyšší hory Španělska, Pico del Teide, tento národní park nabízí úchvatné scenérie a turistické trasy. Lanovka vás vyveze blízko vrcholu, odkud jsou nádherné výhledy na celý ostrov.
  2. Loro Parque: Jeden z nejlepších zoologických parků na světě, kde můžete vidět širokou škálu zvířat, včetně delfínů, velryb a papoušků. Park se nachází v Puerto de la Cruz a je ideální pro rodiny.
  3. Masca Village: Toto malebné horské městečko je skrytým klenotem Tenerife. Nabízí úchvatné výhledy a je výchozím bodem pro túry do hlubokých roklí.
  4. Anaga Rural Park: Tento park na severovýchodě ostrova je známý svou divokou krásou a bujnými lesy. Nabízí skvělé turistické trasy a úchvatné výhledy na pobřeží.
  5. La Laguna: Historické město, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Procházka úzkými uličkami vás zavede k nádherným koloniálním budovám a malebným náměstím.
Powered by GetYourGuide

Nejlepší pláže na Tenerife

Tenerife nabízí nádherné pláže pro všechny typy návštěvníků:

  1. Playa del Duque: Luxusní pláž v Costa Adeje, která je známá svým zlatým pískem a čistou vodou. Je obklopena luxusními hotely a restauracemi.
  2. Playa de las Teresitas: Nachází se poblíž Santa Cruz, hlavního města ostrova. Tato pláž je uměle vytvořená se zlatým pískem z Sahary a je ideální pro rodiny.
  3. Playa Jardín: Tato pláž v Puerto de la Cruz je obklopena nádhernými zahradami navrženými César Manrique. Je to skvělé místo pro relaxaci a surfování.
  4. Playa de la Tejita: Tato dlouhá písečná pláž poblíž El Médano je oblíbená mezi nudisty a surfaři. Je známá svou přirozenou krásou a klidnou atmosférou.
  5. Playa de Benijo: Tato pláž na severovýchodě ostrova nabízí dramatické scenérie s černým pískem a impozantními skalními útvary. Je to ideální místo pro romantické procházky a fotografování.

Doporučení na zapůjčení auta

Zapůjčení auta na Tenerife je nejlepší způsob, jak maximálně využít svůj pobyt. Auto vám poskytne svobodu objevovat ostrov bez omezení veřejnou dopravou a umožní vám navštívit méně přístupná místa, která jsou často nejkrásnější. Půjčovny aut jsou dostupné na letištích i v hlavních turistických oblastech, a ceny jsou často velmi přijatelné. S autem můžete snadno naplánovat výlety podle svého gusta a zažít Tenerife naplno. Podívejte se kolik stojí pronájem auta.

Last Minute Zájezdy na Tenerife

Pokud vás láká možnost strávit dovolenou na tomto úžasném ostrově, neváhejte a využijte nabídky last minute zájezdů na Tenerife. Rezervace last minute zájezdů vám umožní zažít krásy Tenerife za skvělé ceny. Nechte se inspirovat a zarezervujte si svůj pobyt ještě dnes zde.

Tenerife je ostrov plný kontrastů a možností. Ať už hledáte dobrodružství, relaxaci nebo kulturní zážitky, tento ostrov vás nezklame. Objevte jeho krásy a užijte si nezapomenutelnou dovolenou!

Zájezdy

Kalábrie s polopenzí za 9.990 Kč

Zájezdy

Zájezd na Kypr – last minute !

Letenky

Levné letenky na Mallorcu z Vídně v září od 1001 Kč.

Zájezdy

Zájezd do Turecka, výborná cena.

Rady a tipy

Využijte 50% slevu na cestovní pojištění a cestujte bez starostí!

Zájezdy

Dovolená na Rhodosu s All inclusive !

Zájezdy

Zažijte letní pohodu ostrově Zakynthos za 7500 Kč!

Zájezdy

Last Minute zájezd do Kalábrie

Zájezdy

Last Minute zájezd na Lefkadu za 7.890 Kč

Zájezdy

Last minute zájezd do Bulharska – Zlaté Písky

Zájezdy

Last minute zájezd na ostrov Thassos

Rady a tipy Zájezdy

Super last minute zájezdy: Spontánní dobrodružství za skvělou cenu

Zájezd do Řecka za 10.590 Kč na konci léta
Zájezdy

Zájezd do Řecka za 10.590 Kč na konci léta

Zájezdy

Last Minute Zájezd na Rhodos – Kiotari

Last Minute zájezdy: Jak si je sestavit sám a cestovat bez cestovní kanceláře
Rady a tipy Zájezdy

Last Minute zájezdy: Jak si je sestavit sám a cestovat bez cestovní kanceláře

Věci k vodě ? Které si vyberete vy…
ostatní články

Věci k vodě ? Které si vyberete vy…

Nezařazené

Nejlepší jednodenní výlety z hlavních turistických destinací jižní Evropy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč
Zájezdy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč

Zájezd do Španělska s polopenzí
Zájezdy

Zájezd do Španělska s polopenzí

Rady a tipy

Jak vybrat boty do vody: Druhy, typy a jejich využití

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-2"}