Objevte kouzlo Mallorky: Váš dokonalý prázdninový ráj

Mallorca, největší z Baleárských ostrovů, je opravdovým klenotem Středozemního moře. Toto úchvatné místo nabízí nejen nádherné pláže a křišťálově čisté vody, ale také bohatou historii, malebné vesničky, fascinující přírodní scenérie a rušná města plná života. Pojďte s námi objevit, proč by měla být Mallorca vaší příští dovolenkovou destinací!

Zážitky, které vás okouzlí

  1. Pláže jako z pohádky:
    • Playa de Palma: Tato pláž se nachází jen kousek od hlavního města Palma de Mallorca a nabízí dlouhé písečné pobřeží s pozvolným vstupem do moře. Ideální pro rodiny s dětmi.
    • Cala Millor: Jedna z nejkrásnějších pláží na východním pobřeží. Tyrkysová voda a jemný písek vás doslova uchvátí.
    • Cala Agulla: Skrytý poklad na severovýchodě ostrova, obklopený borovicemi a horami. Ideální místo pro klid a relaxaci.
  2. Historické památky:
    • Palma de Mallorca: Projděte se starobylými uličkami hlavního města a navštivte impozantní katedrálu La Seu, která je jednou z nejvýznamnějších gotických staveb v Evropě.
    • Alcúdia: Toto město s bohatou historií vás přenese zpět v čase. Prozkoumejte středověké hradby a navštivte římské ruiny.
  3. Přírodní krásy:
    • Sierra de Tramuntana: Tento horský masiv, zapsaný na seznamu UNESCO, nabízí úchvatné výhledy a turistické stezky. Navštivte malebnou vesnici Valldemossa a prozkoumejte klášter, kde kdysi pobýval skladatel Frédéric Chopin.
    • Sa Calobra a Torrent de Pareis: Tato dramatická soutěska je jedním z nejpozoruhodnějších přírodních divů na ostrově. Cesta sem vede po klikaté silnici s neuvěřitelnými výhledy.

Tipy na výlety

  1. Tren de Sóller: Užijte si nostalgickou jízdu historickým vlakem z Palmy do malebného městečka Sóller, které je známé svými citrusovými háji a okouzlujícími uličkami.
  2. Cap de Formentor: Vydejte se na severní cíp ostrova, kde vás čekají dechberoucí výhledy na moře a okolní krajinu. Nezapomeňte navštívit maják a užít si panoramatické scenérie.
  3. Cuevas del Drach: Prozkoumejte tajemné Dračí jeskyně v Porto Cristo. Tento podzemní svět vás ohromí svými stalaktity a stalagmity a nabídne jedinečný zážitek v podobě koncertu na podzemním jezeře.
Powered by GetYourGuide

Doprava na Mallorce

Mallorca nabízí dobře rozvinutou infrastrukturu veřejné dopravy, která zahrnuje autobusy, vlaky a dokonce i trajekty. Autobusy jsou hlavním způsobem veřejné dopravy na ostrově, které spojují hlavní města, letoviska i menší vesničky. Linky provozuje společnost EMT (pro město Palma) a TIB (pro zbytek ostrova). Autobusová síť TIB je spolehlivá a pravidelně aktualizovaná, což umožňuje snadný přístup k většině turistických atrakcí a pláží. Vlaky spojují Palmu s městy jako Sóller a Inca, což poskytuje malebnou a pohodlnou alternativu k cestování autem. Trajekty jsou k dispozici pro přepravu mezi Mallorcou a sousedními ostrovy, jako jsou Menorca a Ibiza, stejně jako na španělskou pevninu.

Přestože veřejná doprava na Mallorce je efektivní, doporučujeme zapůjčení auta pro maximální svobodu a flexibilitu. Autem můžete snadno prozkoumat odlehlé pláže, skryté klenoty a malebné horské vesničky, které by byly jinak obtížně dostupné. Zapůjčení auta je snadné a cenově dostupné, a díky dobře udržovaným silnicím a jasnému značení je řízení na Mallorce skutečným potěšením. Pro více informací a rezervaci auta klikněte

Doporučení: Zapůjčení auta

Pro maximální flexibilitu a pohodlí doporučujeme zapůjčení auta. Díky tomu budete moci objevovat skryté pláže, malebné vesničky a přírodní krásy ve vašem vlastním tempu. Silniční síť na Mallorce je výborná a jízda autem vám umožní zažít vše, co tento úchvatný ostrov nabízí. Rezervace auta je k dispozici v češtině a nabízí možnost zrušení zdarma. Neotálejte a klikněte hned, protože čím dříve rezervujete, tím lepší cenu získáte!

Mallorca je destinací, která nabízí něco pro každého. Ať už hledáte relaxaci na pláži, dobrodružství v horách, kulturní zážitky nebo gurmánské požitky, tento nádherný ostrov vás nezklame. Rezervujte si svůj zájezd ještě dnes a připravte se na nezapomenutelnou dovolenou na Mallorce!

Zájezdy

Kalábrie s polopenzí za 9.990 Kč

Zájezdy

Zájezd na Kypr – last minute !

Letenky

Levné letenky na Mallorcu z Vídně v září od 1001 Kč.

Zájezdy

Zájezd do Turecka, výborná cena.

Rady a tipy

Využijte 50% slevu na cestovní pojištění a cestujte bez starostí!

Zájezdy

Dovolená na Rhodosu s All inclusive !

Zájezdy

Zažijte letní pohodu ostrově Zakynthos za 7500 Kč!

Zájezdy

Last Minute zájezd do Kalábrie

Zájezdy

Last Minute zájezd na Lefkadu za 7.890 Kč

Zájezdy

Last minute zájezd do Bulharska – Zlaté Písky

Zájezdy

Last minute zájezd na ostrov Thassos

Rady a tipy Zájezdy

Super last minute zájezdy: Spontánní dobrodružství za skvělou cenu

Zájezd do Řecka za 10.590 Kč na konci léta
Zájezdy

Zájezd do Řecka za 10.590 Kč na konci léta

Zájezdy

Last Minute Zájezd na Rhodos – Kiotari

Last Minute zájezdy: Jak si je sestavit sám a cestovat bez cestovní kanceláře
Rady a tipy Zájezdy

Last Minute zájezdy: Jak si je sestavit sám a cestovat bez cestovní kanceláře

Věci k vodě ? Které si vyberete vy…
ostatní články

Věci k vodě ? Které si vyberete vy…

Nezařazené

Nejlepší jednodenní výlety z hlavních turistických destinací jižní Evropy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč
Zájezdy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč

Zájezd do Španělska s polopenzí
Zájezdy

Zájezd do Španělska s polopenzí

Rady a tipy

Jak vybrat boty do vody: Druhy, typy a jejich využití

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-2"}