Nezapomenutelné rodinné dovolené: Kam se vydat s dětmi

Plánování rodinné dovolené může být náročné, ale správná volba destinace může zajistit nezapomenutelné zážitky pro celou rodinu. Ať už hledáte slunečné pláže, dobrodružství v přírodě nebo kulturní zážitky, máme pro vás několik skvělých tipů na dovolenou s dětmi. Tyto destinace jsou snadno dostupné z Česka a nabízejí mnoho aktivit pro všechny věkové skupiny.

Bulharsko: Slunečné pobřeží a kulturní památky

Slunečné pobřeží

Bulharsko je oblíbenou destinací pro rodiny díky svým krásným plážím a přívětivým cenám. Slunečné pobřeží (Sunny Beach) je jedno z nejznámějších letovisek, které nabízí dlouhé písečné pláže a mnoho zábavních aktivit. Děti si mohou užít vodní parky, jízdu na banánu nebo minigolf, zatímco rodiče mohou relaxovat na pláži nebo si vychutnat místní kuchyni v jedné z mnoha restaurací. Vyberte si zájezd do Bulharska pohodlně bez běhání po pobočkách různých cestovních kanceláří.

Nessebar

Pokud máte zájem o kulturní zážitky, navštivte historické město Nessebar, které je zapsáno na seznamu UNESCO. Staré město nabízí úzké uličky plné starobylých kostelů, muzeí a tradičních bulharských obchodů. Procházka městem je jako návrat do minulosti a je skvělou příležitostí k vzdělávacímu výletu pro děti.

Podívejte se jaké výlety si můžete užít během dovolené v Bulharsku.

Powered by GetYourGuide

Španělsko: Slunce, moře a dobrodružství

Costa Brava

Španělsko je skvělou volbou pro rodinnou dovolenou díky svým nádherným plážím a bohaté kultuře. Costa Brava, která se nachází na severovýchodě země, nabízí krásné pláže, které jsou ideální pro rodiny. Pláže jako Platja d’Aro a Lloret de Mar mají jemný písek a pozvolný vstup do moře, což je ideální pro malé děti. Navíc můžete navštívit vodní parky, jako je Water World, nebo prozkoumat malebné rybářské vesnice. Španělské pobřeží je dlouhé a krásné. Vybírat můžete i z jiných lokalit, které vás podle nás nezklamou. Sami jezdíme do Španělska moc rádi, tak si vyberte z nabídky zájezdů podle svých preferencí.

Barcelona

Pro kulturní zážitky navštivte Barcelonu, kde si celá rodina může užít prohlídku Sagrada Familia, procházku po parku Güell nebo návštěvu slavného stadionu Camp Nou. Město nabízí také mnoho interaktivních muzeí, jako je CosmoCaixa, kde se děti mohou dozvědět více o vědě a přírodě.

Costa Brava je plná dobrodružství a pláží. Vstupenky na všechny možné atrakce nebo výlety si můžete rezervovat přímo z domova.

Slovensko: Hory a termální lázně

Vysoké Tatry

Pro rodiny, které mají rády přírodu a hory, jsou Vysoké Tatry na Slovensku skvělou volbou. Tento národní park nabízí mnoho turistických tras, které jsou vhodné i pro menší děti. Navštivte například Štrbské Pleso, kde si můžete půjčit loďku a projet se po jezeře, nebo se vydejte na nenáročnou túru k vodopádům Studeného potoka.

Aquapark Tatralandia

Další atrakcí, kterou si rodiny zamilují, je Aquapark Tatralandia, který je jedním z největších vodních parků ve střední Evropě. Park nabízí mnoho bazénů, tobogánů a atrakcí, které zabaví děti na celý den. Navíc se zde nacházejí i termální prameny, které poskytují relaxaci pro rodiče.

Pokud navštívíte Bratislavu, můžete poznávat město turistickým autobusem.

Polsko: Moře a historická města

Baltské moře

Polské pobřeží Baltského moře je ideálním místem pro rodinnou dovolenou. Letoviska jako Sopot a Gdaňsk nabízejí krásné pláže, které jsou méně přeplněné než ty v jižní Evropě. Děti si mohou užít stavění hradů z písku nebo procházky po dlouhých promenádách. Navíc můžete navštívit akvárium v Gdyni, které je jedním z největších v Polsku.

Krakov

Pokud preferujete kulturní zážitky, navštivte Krakov. Toto historické město nabízí mnoho atrakcí, které jsou vhodné pro rodiny. Prozkoumejte královský hrad Wawel, navštivte podzemní solné doly ve Wieliczce nebo se projděte po hlavním náměstí, kde můžete vidět slavný mariánský kostel a slyšet každou hodinu hrajícího trubače.

Gdaňsk je nádherné město. Podívejte se všechno lze navštívit.

Powered by GetYourGuide

Maďarsko: Termální lázně a dobrodružství

Budapešť

Budapešť je nejen krásné město plné historie, ale také skvělá destinace pro rodiny. Navštivte termální lázně Széchenyi, kde si můžete užít relaxaci v termálních bazénech. Pro děti je zde mnoho zábavních parků a zoo, které nabízejí mnoho atrakcí a interaktivních expozic.

Balaton

Další skvělou destinací je jezero Balaton, které je největším sladkovodním jezerem ve střední Evropě. Jezero nabízí mnoho pláží a vodních sportů, které si děti zamilují. Prozkoumejte okolní vesničky a vychutnejte si místní kuchyni v jedné z tradičních restaurací.

V Budapešti můžete obdivovat památky a nebo si užít noční párty.

Chorvatsko: Jadranské moře a ostrovy

Istrie

Chorvatsko je dlouhodobě oblíbenou destinací pro rodinné dovolené. Poloostrov Istrie nabízí krásné pláže a čisté moře. Města jako Poreč a Rovinj jsou ideálními místy pro rodinné dovolené, s mnoha aktivitami, jako jsou výlety na lodích, návštěvy akvárií nebo historických památek. Blízká země jako je Chorvatsko se stále drží mezi nejnavštěvovanějšími zeměmi. Pobřeží je různé a členité. Sami si vyberte kde by se vám mohlo líbit.

Dalmácie

Dalmácie je další skvělou oblastí, kterou byste měli zvážit. Města jako Zadar a Split nabízejí krásné pláže, kulturní památky a mnoho aktivit pro děti. Navštivte národní parky, jako jsou Kornati nebo Krka, kde si můžete užít nádhernou přírodu a vodopády.

Třeba ve městečku Omiš, můžete na raftech splavit řeku.

V každé z těchto destinací najdete mnoho aktivit, které zabaví děti i dospělé. Nečekejte a začněte plánovat svůj příští rodinný výlet nebo dovolenou ještě dnes! Zájezdy si můžete vybrat třeba tady.

Powered by GetYourGuide
Zájezdy

Kalábrie s polopenzí za 9.990 Kč

Zájezdy

Zájezd na Kypr – last minute !

Letenky

Levné letenky na Mallorcu z Vídně v září od 1001 Kč.

Zájezdy

Zájezd do Turecka, výborná cena.

Rady a tipy

Využijte 50% slevu na cestovní pojištění a cestujte bez starostí!

Zájezdy

Dovolená na Rhodosu s All inclusive !

Zájezdy

Zažijte letní pohodu ostrově Zakynthos za 7500 Kč!

Zájezdy

Last Minute zájezd do Kalábrie

Zájezdy

Last Minute zájezd na Lefkadu za 7.890 Kč

Zájezdy

Last minute zájezd do Bulharska – Zlaté Písky

Zájezdy

Last minute zájezd na ostrov Thassos

Rady a tipy Zájezdy

Super last minute zájezdy: Spontánní dobrodružství za skvělou cenu

Zájezd do Řecka za 10.590 Kč na konci léta
Zájezdy

Zájezd do Řecka za 10.590 Kč na konci léta

Zájezdy

Last Minute Zájezd na Rhodos – Kiotari

Last Minute zájezdy: Jak si je sestavit sám a cestovat bez cestovní kanceláře
Rady a tipy Zájezdy

Last Minute zájezdy: Jak si je sestavit sám a cestovat bez cestovní kanceláře

Věci k vodě ? Které si vyberete vy…
ostatní články

Věci k vodě ? Které si vyberete vy…

Nezařazené

Nejlepší jednodenní výlety z hlavních turistických destinací jižní Evropy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč
Zájezdy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč

Zájezd do Španělska s polopenzí
Zájezdy

Zájezd do Španělska s polopenzí

Rady a tipy

Jak vybrat boty do vody: Druhy, typy a jejich využití

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-2"}