Rhodos tip na trip po východním pobřeží

Rhodos: Cesta k pokladům středomoří

Vstupte do světa bohaté historie, úchvatných pláží a malebných vesniček na jednom z nejkrásnějších ostrovů Středozemního moře – Rhodu. Tento nádherný klenot ležící v Egejském moři láká návštěvníky svým půvabem, starověkými památkami a křišťálově čistými plážemi. Prozkoumat tento ostrov můžete nejlépe vlastním autem, což vám umožní objevovat tajemství Rhodu dle vlastního tempa a zároveň využít potenciálu každého koutu ostrova.

Výchozí bod: Faliraki

Začneme na východním pobřeží ostrova ve městě Faliraki, které je známé svými krásnými plážemi a rušným nočním životem. Pro lepší orientaci a snadnější parkování doporučujeme zaparkovat na veřejných parkovištích poblíž centra města nebo přímo u vašeho hotelu, ze kterých je pak snadný přístup k hlavním atrakcím.

Lindos: Pevnost nad tyrkysovým mořem

Naše první zastávka je v malebném městečku Lindos, které se rozprostírá na břehu Tyrkysového moře. Lindos je jako z pohádky, s úzkými uličkami lemovanými bílými domy s modrými střechami. Vrcholí to v chrámu Athény, který dominuje nad městem a nabízí panoramatické výhledy na okolní krajinu. Procházka po úzkých uličkách Lindosu vás zavede do minulosti, kde se mísí byzantská, středověká a osmanská architektura. Parkování v centru Lindosu může být komplikované, doporučujeme využít veřejné parkoviště u vjezdu do města a pokračovat pěšky. ( parkoviště najdete hned u hlavní cesty ) .

Pláž Tsambika: Modré nebe Egejského moře

Od Lindosu pokračujeme po pobřežní silnici směrem na jih k pláži Tsambika. Cesta nabízí úchvatné výhledy na Egejské moře a skalnaté útesy, které tvoří pobřeží. Pláž Tsambika je známá svým jemným zlatavým pískem a teplou, průzračnou vodou. Pro ty, kteří touží po dobrodružství, je zde možnost vystoupat na kopec nad pláží, kde se nachází malá kaple Panny Marie, a obdivovat úchvatný výhled na celou oblast. Parkování u pláže Tsambika je dostupné a nachází se v blízkosti pláže.

Pláž Prasonisi: Kde se střetávají moře

Naším dalším cílem je pláž Prasonisi, která se nachází na jižním cípu ostrova. Prasonisi je unikátní tím, že je obklopeno dvěma moři – Egejským mořem na severu a Středozemním mořem na jihu. Tato pláž je rájem pro surfaře a kiteboardisty díky svým silným větrům a ideálním podmínkám pro tyto sporty. Procházka po pláži Prasonisi vám umožní pozorovat fascinující spojení dvou mořských proudů a užít si jedinečnou atmosféru tohoto místa. Parkování u pláže Prasonisi je k dispozici poblíž pláže. Buď přímo ve městečku nebo až u pláže na prašném či písečném parkovišti.

Lázně Kalithea Springs: Oáza klidu a relaxace

Na zpáteční cestě se zastavíme v lázních Kalithea Springs, které jsou známé svými léčivými termálními prameny a nádhernou architekturou. Tyto lázně byly postaveny v italském stylu v 20. letech 20. století a nabízejí relaxaci a odpočinek ve středomořském prostředí. Po dlouhém dni plném objevování Rhodu si zde můžete dopřát osvěžující koupel nebo si prostě jen užít klidné okolí a pohodu, kterou lázně Kalithea Springs nabízejí. Vstupenka do lázní Kalithea Springs stojí přibližně 5 EUR na osobu.

Závěr: Rhodos Vám otevře své srdce

Rhodos je ostrov plný kontrastů a překvapení, který vás okouzlí svou krásou a pohostinností. Prozkoumejte jeho starobylé památky, relaxujte na jeho nádherných plážích a objevujte tajemství tohoto úžasného kousku Středomoří. S vlastním automobilem se z vás stane průvodce a budete pánem svého dobrodružství a získáte neopakovatelné zážitky.

Přemýšlíte, jak zajistit auto pro váš nezapomenutelný výlet po Rhodu? Nemáte přehled, kde a jak rezervovat automobil bez starostí? Nechte starosti na nás! Rezervujte si auto přímo u nás v češtině a s českou podporou. S námi nemusíte platit žádnou zálohu ani depozit a není potřeba ani kreditní karta. Navíc si můžete být jisti plným pojištěním pro vaše bezpečné cestování. A to není vše! Auto vám přiveze zástupce půjčovny přímo až k vašemu hotelu, takže se nemusíte starat o nic. Navíc můžete využít speciálního slevového kódu a získat ještě lepší cenu.

Tento nezapomenutelný výlet po Rhodu si můžete snadno naplánovat tak, aby byl pohodlný a zvládnutelný za jediný den. I přes různorodé zastávky a atrakce, je možné si udělat krátkou pauzu na oběd a přesto stihnout všechny krásy ostrova které jmenujeme.

A co večer? Zůstal vám volný čas a výlet jste stihli dříve než jste čekali, protože jste vynechali koupání v moři a opalování na pláži? Auto máte stále zapůjčené a tak jeďte do hlavního města Rhodu, které je další historickou atrakcí ja je zapsáno na seznamu UNESCO. Procházka úzkými uličkami tohoto města vás vtáhne do minulosti, kdy zde vládli rytíři z řádu Johanitů. Navštivte Rytířský palác, Archeologické muzeum a další historická místa. Vychutnejte si město třeba až do pozdních nočních hodin. Máte přece auto a tak se nemusíte vázat na autobusy.

Kde zaparkovat v hlavním městě:

Parkoviště Mandraki: Jedná se o největší parkoviště v blízkosti hlavního přístavu a historického centra města. Je to zpoplatněné parkoviště, ale nabízí pohodlné parkování a je v docházkové vzdálenosti od hlavních atrakcí.

Parkoviště na okraji města: Pokud preferujete levnější parkování, můžete zvážit parkování na okraji města a využití kyvadlové dopravy zdarma do centra. Podrobnosti zde.

Blikající odkaz na rezervaci auta Rezervovat auto na ostrově Rhodos
Zájezdy

Kalábrie s polopenzí za 9.990 Kč

Zájezdy

Zájezd na Kypr – last minute !

Letenky

Levné letenky na Mallorcu z Vídně v září od 1001 Kč.

Zájezdy

Zájezd do Turecka, výborná cena.

Rady a tipy

Využijte 50% slevu na cestovní pojištění a cestujte bez starostí!

Zájezdy

Dovolená na Rhodosu s All inclusive !

Zájezdy

Zažijte letní pohodu ostrově Zakynthos za 7500 Kč!

Zájezdy

Last Minute zájezd do Kalábrie

Zájezdy

Last Minute zájezd na Lefkadu za 7.890 Kč

Zájezdy

Last minute zájezd do Bulharska – Zlaté Písky

Zájezdy

Last minute zájezd na ostrov Thassos

Rady a tipy Zájezdy

Super last minute zájezdy: Spontánní dobrodružství za skvělou cenu

Zájezd do Řecka za 10.590 Kč na konci léta
Zájezdy

Zájezd do Řecka za 10.590 Kč na konci léta

Zájezdy

Last Minute Zájezd na Rhodos – Kiotari

Last Minute zájezdy: Jak si je sestavit sám a cestovat bez cestovní kanceláře
Rady a tipy Zájezdy

Last Minute zájezdy: Jak si je sestavit sám a cestovat bez cestovní kanceláře

Věci k vodě ? Které si vyberete vy…
ostatní články

Věci k vodě ? Které si vyberete vy…

Nezařazené

Nejlepší jednodenní výlety z hlavních turistických destinací jižní Evropy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč
Zájezdy

Thassos z Ostravy za 10.990 Kč

Zájezd do Španělska s polopenzí
Zájezdy

Zájezd do Španělska s polopenzí

Rady a tipy

Jak vybrat boty do vody: Druhy, typy a jejich využití

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-2"}