Alagadi

Pláž Alagadi, známá také jako Turtle Beach, je krásná písečná pláž nacházející se na severním pobřeží Kypru. Nachází se asi 7 kilometrů východně od města Kyrenia (Girne) a je oblíbenou turistickou destinací na ostrově.

Jednou z hlavních atrakcí pláže Alagadi je její význam jako hnízdiště mořských želv. Tyto želvy přicházejí na břeh mezi květnem a srpnem, aby nakladly vajíčka do písku. Z tohoto důvodu je pláž chráněná a některé oblasti jsou ohraničeny, aby byla zajištěna bezpečnost a ochrana želv a jejich vajec.

Návštěvníci pláže Alagadi mohou být svědky pozoruhodného pohledu na hnízdící nebo líhnoucí se želvy v závislosti na ročním období. Je však důležité respektovat předpisy platné pro ochranu želv. Alagadi je jinak malebné prostředí s křišťálově čistou vodou a úžasným výhledem na Středozemní moře. Pláž je prostorná a čistá, takže je ideální pro opalování a koupání. K dispozici jsou také lehátka, slunečníky a plážové kavárny, kde mohou návštěvníci relaxovat a užívat si okolí.

Pláž Alagadi je navíc oblíbeným místem pro milovníky vodních sportů. Pokud jste dobrodružnější povahy, vyzkoušíte další aktivity, jako je šnorchlování, potápění a jízda na mořském kajaku.

Alagadi Beach je fantastickou destinací pro milovníky přírody, plážové návštěvníky a zájemce o pozorování mořských želv v jejich přirozeném prostředí. Nabízí jedinečnou kombinaci přírodních krás.

Letoviska na Kypru