Jak vybrat příruční zavazadlo.

Příruční zavazadla jsou pro cestování dnes naprostou nezbytností, ať už létáte letadlem, jedete vlakem, autobusem nebo jedete zkrátka kamkoliv na kratší vzdálenost. Příruční zavazadla vám umožní mít všechno důležité s sebou, aniž byste museli nosit těžké a velké kufry. Pokud cestujete pouze na jeden den a nemáte k dispozici mnoho zavazadel, může být příruční zavazadlo skvělou volbou pro cestování. ( nám vystačí i na 10 dní letadlem )

Nejdůležitější věcí při výběru příručního zavazadla je velikost, protože musí odpovídat přísným pravidlům leteckých společností a požadavkům provozovatelů veřejné dopravy. Maximální povolené rozměry příručního zavazadla se mohou lišit podle přepravce, proto se vždy předem informujte, jaké jsou právě u vaší společnosti. Většinou se však výrobci drží daných parametrů, takže stačí vybrat příruční zavazadlo dle rozměrů s ohledem na možnosti dané dopravní společnosti. 

Dalším kritériem při výběru je materiál, z něhož je zavazadlo vyrobeno. Můžete si zvolit zavazadla z různých materiálů, jako jsou například textilní, polstrovaná nebo kožená zavazadla. Každý materiál má své výhody a nevýhody – textilem pokryté zavazadlo je mnohem lehčí a méně náchylné k poškození, zatímco kožené zavazadlo vypadá lépe a je více odolné.

Typy zavazadel:

K dispozici jsou také příruční zavazadla na kolečkách, která se snadněji přenášejí. Existují zároveň i jiné typy příručních zavazadel, jako jsou batohy nebo tašky na notebooky , které jsou speciálně navrženy pro přenášení elektroniky. Některá příruční zavazadla nabízejí také další funkce, například vnitřní organizér, bezpečnostní zámky nebo teleskopické rukojeti. 

Výhodou příručních zavazadel je i to, že díky nim můžete ušetřit peníze – při použití příručního zavazadla nemusíte hradit poplatek za odbavení zavazadel a nemusíte také čekat na letišti na vyzvednutí zavazadel.

Celkově lze říci, že příruční zavazadla jsou velmi užitečná a praktická, když cestujete na krátké vzdálenosti. Při výběru jděte vždy podle potřeb a uplatňujte zásadu, že co nejmenší zavazadlo, tím lepší.  Pokud se například jedná o jednodenní výlet, jsou nejlepší malé tašky, do kterých se vejde vše nepostradatelné a potřebné a zároveň nebudete muset s sebou tahat velké kufry.

My osobně používáme nejčastěji jako příruční zavazadlo batoh. Má mnoho výhod. My jsme si nakonec vybrali batohy tady.

Batohy jsou praktické zavazadla, která mají několik výhod:

1. Vysoká nosnost: Batohy mají větší nosnost než klasické tašky díky svému robustnímu tvaru a větším rozměrům.

2. Rovnoměrné rozložení váhy: Díky opěrnému systému se batohy rozloží váhu na ramena a páteř, čímž se zlepší rovnováha a pohodlí při nošení.

3. Víceúčelové: Batohy jsou vhodné pro různé aktivity, od cestování a výletů až po sportovní aktivity. Takže batoh využijete nejen na dovolené. My batoh máme jak na samotnou cestu letadlem tak i na výlety při dovolené nebo na věci na pláž. Nepotřebujete další zavazadla když máte kvalitní batoh.

4. Dobře organizovatelné: Batohy mají vnitřní a vnější kapsy, které usnadňují organizaci vnitřního prostoru a umožňují snadný přístup k různým věcem. Naše batohy, které máme koupené jsou vybavené skrytou kapsou na doklady a peníze. Kdo o ní neví jen tak jí nenajde. Navíc je schovaná z vnitřní strany a pro zloděje v davu je skrytá kapsa těžko dosažitelná. 

5. Pohodlné: Batohy mají polstrování na zádech a ramenních popruzích, což zlepšuje jejich pohodlí při nošení. Dejte si pozor aby batohy byly opravdu kvalitně vystužené jinak při dlouhých výletech poznáte každý předmět co ponesete a bude vás tlačit do zad.

6. Odolné a trvanlivé: Batohy jsou často vyrobeny z kvalitních a trvanlivých materiálů, což zaručuje jejich dlouhou životnost a odolnost. Některé jsou dobře pratelné. Vybírejte tak nejen podle vzhledu, ale i kvality provedení. Značkové batohy jsou drahé, ale po zkušenostech už víme proč tomu tak je. Vydrží roky a jsou pohodlné.

Například si můžete zadat rozměry zavazadla a vyhledávání vám rovnou vyjede ta, která to splňují. Vyzkoušejte si to.

Batoh, který používáme my a můžete ho znát z našich příspěvků na instagramu, Vám můžeme osobně doporučit. Dobře padne, má mnoho kapes a něco vydrží. Koupit ho můžete tady.